Снимка  Ветото на България за Северна Македония не среща разбиране и

...
Снимка  Ветото на България за Северна Македония не среща разбиране и
Коментари Харесай

Бившият държавен секретар на САЩ: Трагедия е, че България, заради свои вътрешни причини, блокира Северна Македония. Подкопаха усилията ни на Балканите

Снимка  

Ветото на България за Северна Македония не среща схващане и поддръжка от нито един от сътрудниците на страната ни.

Трагедия, подбудена от вътрешни аргументи - по този начин някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Мадлин Олбрайт определи българското вето върху договарянията за присъединяване на Северна Македония към Европейски Съюз. Тя разяснява това по време на съвещание на Комисията по външни работи на американския Конгрес, съобщи Дневник.

Въпросът, заложен от бъдещия ръководител на комисията, демократа Грегъри Мийкс, гласеше следното: " България блокира Северна Македония поради въпроси за етноса и езика, след гръцките съображения за името. България слага под въпрос македонската еднаквост и език. Как администрацията Байдън-Харис може да работи със съдружниците ни в Брюксел, с цел да подсигурява, че съседите на надяващите се да се причислят към Европейски Съюз страни от Западните Балкани не ги държат в чакалнята? "

" Работила съм толкоз доста време по въпроса с името на наричаната в този момент " Северна Македония ". Когато бях в Организация на обединените нации, я наричахме БЮРМ, " Бившата югославска република Македония ", и никой не знаеше защо приказваме. Гърците съумяха да реализират съглашение и по това беше работено доста интензивно ", отвърна Олбрайт. " В доста смисли е покруса, че българите, поради свои вътрешни аргументи, в този момент вършат това. Този въпрос би трябвало да се повдигне (пред съдружниците на Съединени американски щати в Брюксел, бел. ред.) - по какъв начин те извършват отговорностите си на страна членка? Мисля, че е доста значим проблем, който подкопава цялостните ни старания на Балканите - да реализираме съдействие в стопански и политически проект. "

В друга част от изявлението си Олбрайт акцентира какъв брой е значима вероятността за присъединение към Европейски Съюз на страните от Западните Балкани и че администрацията на Джо Байдън схваща какъв брой е значим за ползите на Съединени американски щати този район.

" Корупцията остава сериозен проблем и националистки водачи не престават да раздухват и експлоатират етнически напрежения. Китай и Русия също упражняват ново въздействие, като изключително Сърбия е цел на доста антизападна агитация. ", сподели тя. " Трябва да нападаме вилнеещата корупция, която осакатява политическите институции и подкопава върховенството на закона в района. Лидерите във всяка страна наподобяват одобряват политическите длъжности като опция да си обезпечат оставане на власт; приоритет би трябвало да е оправянето с така наречен " отвличане на страната " и изкореняването на тези въздействия. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР